Kort verksamhetsberättelse

Första maj:
Detta evenemang har en gammal tradition, första barnfesten ordnades 1955 av Ladylions. Varje år den 1:a maj kl. 13.00 ordnas festen på Brahegården. Till programmet hör sketcher, tävlingar för både barn och vuxna samt mete. Alla programpunkter ordnas av Brahegårdens ungdomar. År 2016 firar barnfesten 60 år och det ska firas på ett alldeles speciellt vis.

Revy:
Amatörrevyn har funnits i årtionden och har alltid framförts i början av året. Sketcherna har alltid anknytning till bygden och har aktuella ämnen. Både äldre och yngre förmågor har stått på scen, nya ansikten har också dykt upp med jämna mellanrum. Har man intresse är det bara att ta kontakt och komma med i vårt glada gäng. En revy är planerad till våren 2022.

Halloween:
Senhösten 2008 var det premiär för Halloween-fest för vuxna. Till denna hade vi inbjudna gäster som trivdes som fisken i vattnet. Programmet bestod av mat, sång, uppträdanden mm. Man fick gärna komma utklädd men det var inget tvång. Detta är troligen en ny återkommande tradition.

Valborgssoaré:
2011 återuppväckte man Valborgssoarén som en gång i tiderna var en återkommande tillställning för vuxna. Ett stort antal medlemmar var med och trivdes bra. Våren 2020 har föreningen ingen valborgssoaré inplanerad.

Julbasar:
Föreningen arrangerar en julbasar söndagen före julafton där hantverk, bakverk m.m. säljes. Vid samma tidpunkt säljer Kaj Sved julblommor i lokalen och föreningen säljer en utsökt risgrynsgröt med russinsoppa och kaffe/te.

Turnépjäser av Wasa Teater:
Eftersom Brahegården är en av Wasa Teaters regionscener så är nu som då teaterns turnépjäser på besök på Brahegården. Hösten 2015 spelades pjäsen "Hjördis" med Ami Aspelund i huvudrollen och våren 2016 spelades "Oscar och den rosa tanten" som var en humoristisk och gripande monolog av Carola Sarén.